Feriehusejer | V•Kysten

Udlejning som feriehusejer

Ejer du et sommerhus kan der være gode penge i at leje det ud nogle uger om året. Hvor mange uger er du helt selv med til at bestemme. Det vigtigste er, at du vælger den rigtige samarbejdspartner hvis du ønsker professionel udlejning af dit sommerhus.

Generelt opleves der stor efterspørgsel på udlejning af sommerhuset på alle tidspunkter af året.

Der er altså rig mulighed for, at du vil kunne udleje dit sommerhus i løbet af hele året.

Der er en naturlig stor efterspørgsel af sommerhuse beliggende i naturområder og tæt på kystområderne, og yderligere er det et plus, hvis placeringen ligger i overskuelig kørselsafstand til byer og aktiviteter.

Vælg et bureau, der er der for dig

Vores idegrundlag bygger i høj grad på en udstrakt service over for både udlejere og lejere. Det er meget vigtigt for os, at vi har dig, som husejer, med hele vejen som en god samarbejdspartner. Kun ved godt og fornuftigt samarbejde, kan vi i fællesskab opnå en god og tilfredsstillende udlejning med glade feriegæster, som har lyst til at komme igen og igen.

Vi er med dig hele vejen i udlejningsprocessen, når det gælder markedsføringen af dit sommerhus, kontakten med dine gæster,

servicetjeks og slutrengøring og med de nødvendige papirarbejde. V·Kysten er altså din garant for, at udlejning af dit sommerhus bliver en god og positiv oplevelse for dig som udlejer.

Vi har her samlet nogle af de vigtigste punkter omkring udlejning af sommerhus gennem V·Kysten så du hurtigt kan danne dig et overblik:

Det økonomiske:

I stedte for at dit feriehus står tomt i mange uger om året, hvorfor så ikke i stedet udleje det? Det er bedre for huset, at det bliver brugt og derudover kan du tjene gode penge på lejeindtægterne.

Beløbet som du får for at udleje dit feriehus i eksempelvis en uge kan variere lige fra 1.000 kroner og op til 10.000 kroner afhængigt af nogle bestemte faktorer.

Disse faktorer vil blive skrevet ind i den formidlingsaftale, som vi udarbejder sammen. Typiske faktorer vil være beliggenhed, størrelse på huset, udstyr, kvalitet, årstid, tilladelser til husdyr, antal rådighedsuger osv. 

Fordelen for dig er, at vi tager udgangspunkt i netop DIT hus og laver en skræddersyet udlejningsaftale som du har det godt med.

Du skal betale skat af en del af dine indtægter, når du lejer dit feriehus ud. Her kan du vælge mellem et fast bundfradrag – (bedre kendt som 40 % reglen) – eller et regnskabsmæssigt fradrag. Du kan tjene op til 40.900,- skattefrit om året, hvis du udlejer dit feriehus igennem et udlejningsbureau.

Når du lejer ud gennem V∙Kysten indberetter vi lejeindtægten til SKAT. Det betyder, at du automatisk vil få et fast bundfradrag. Alt hvad du så skal gøre er at kontrollere, at tallene stemmer når din årsopgørelse fra SKAT er klar.

40 % fradraget dækker samtlige udgifter som er forbundet med udlejningen. Du skal stadig betale den fulde ejendomsværdiskat af feriehuset hele indkomståret – og der kan ikke fradrages ejendomsskatter ud over 40 % fradraget.

Vi tager gerne ud og vurderer dit hus og giver et uforpligtende forslag til priser på udlejning af netop dit feriehus.

En af de største fordele ved at udleje dit feriehus gennem os er, at du kun betaler en lav provision.

Med i prisen ligger der såvel de praktiske forhold omkring udlejningen, kompetent og effektiv markedsføring på vores forskellige medier og kanaler – og ikke mindst gennem vores udenlandske agenter.

Udover dette stiller vi os selvfølgelig til rådighed for dig når du har behov for sparring og rådgivning.

Vi er med dig hele vejen som din personlige sparringspartner og rådgiver når det gælder udlejningen af dit feriehus. Du er altså i trygge hænder hele vejen.

Det praktiske

Vi står gerne til rådighed for at formidle en aftale med Gouda forsikring så du kan føle dig i trygge hænder under hver udlejning. Som udgangspunkt skal du tegne en indboforsikring og feriehusforsikring.

Vi står naturligvis klar til at rådgive dig omkring de nødvendige og fordelagtige forsikringer når du står og skal udleje dit feriehus.

Når vores lejere bestiller ferie hos os, ligger det os meget på sinde, at de får en rigtig god oplevelse fra første øjeblik. Derfor prioriterer vi en høj standard på rengøringen af vores feriehuse.

Det giver gladere lejere som behandler og efterlader feriehusene i fin stand, og det ved vi betyder meget for vores husejere. Derfor har vi valgt selv at stå for rengøring, rengøringstjek og evt. slutrengøring ved lejerskift. Du kan dog også selv vælge at håndtere lejeskiftene efter aftale hvis du ønsker det i stedet.

Det samarbejdsmæssige:

Vi tilbyder naturligvis en uforpligtende samtale og vurdering af dit hus, hvis du ønsker at komme i gang med at udleje dit feriehus. Her vil vi gennemgå huset sammen med dig, og tage en snak omkring dine forventninger til udlejningen.

Vi sørger derefter for at udarbejde en detaljeret og skræddersyet formidlingsaftale, hvor vi lister alle de praktiske og økonomiske forhold inden vi begynder at udleje dit hus. Vi sørger naturligvis for, at det hele altid er nøje afstemt med dig.

Efter vi har aftalen på plads forpligter vi os til at gennemføre en så effektiv markedsføringsindsats som mulig på samtlige V∙Kystens tilgængelige markeder og medieplatforme. Vi påtager os de fulde markedsføringsudgifter i forbindelse hermed.

Ja – det kan du selvfølgelig.

Vi har valgt at lade det være op til vores husejere, hvor meget feriehuset må udlejes og hvilke uger.

Hos os kan du til hver en tid vælge at ejerspærre dit feriehus for udlejning i en given periode.

Ønsker du at reservere huset i en periode, hvor det ellers er stillet til rådighed for udlejning, skal du blot koordinere dette med os da der kan være afsendt tilbud på huset, i de uger du ønsker, og huset derfor ikke er til rådighed.

Vi er altid tilgængelige til at tage en snak med dig omkring eget brug og udlejning.

Du kan til enhver tid opsige udlejningsaftalen med en måneds varsel til udløbet af en kalendermåned.

Du er dog forpligtet til at opfylde allerede indgående lejemål.

Tøv ikke med at kontakte os allerede i dag, hvis vi skal tage en snak omkring udlejningen af netop dit feriehus.

Vivi